Kontakt
tel. 664 788 012
e-mail:
sklep@delikatesy-orientalne.pl
sklep stacjonarny w Łodzi
ul. Boj. Getta Warszawskiego 16
91-438 Łódź
pn-pt w godz. 11-17
przyjmujemy płatności kartą
Płatności
|
Chińczycy
uważają, że warzywa i owoce chłodzą organizm i odżywiają jego
?żeński? pierwiastek ying. ?Męski? pierwiastek yang natomiast
posiadają potrawy smażone, pikantne, czerwone mięsa, które
rozgrzewają organizm i dodają mu ?ognia?. Każdy chiński kucharz
dąży do zachowania harmonii. Smaki zestawia się na zasadzie
kontrastów. Dlatego nie dziwi sos sojowy z cukrem, czy połączenia
kwaśnego ze słonym. Ale nie tylko smaki, również kolory
składników potraw są ważne. Biały i żółty świetnie łączą się z
czerwonym, różowym i zielonym. Potrawy są barwne, czasami
dodatkowo przystrajane kiełkującą soją czy fasolą mung. Potrawy
smażone szybko w głębokim tłuszczu w Woku zachowują swoją
chrupkość, kolor i smak, a to są zalety, które uznają wszyscy,
nie tylko Chińczycy i dlatego kuchnia chińska jest tak popularna
na całym świecie.
Nasz bogata oferta produktów do przygotowania wykwintnych dań
kuchni chińskiej powinna Państwa zadowolić.
SMACZNEGO!
Kozieradka cała (Methi)- 50 g
Kozieradka (methi) pochodzi z Indii, ale jest również popularna w kuchni śródziemnomorskiej. Jest przyprawą aromatyczną i niezastąpionym składnikiem curry. Dodaje się do potraw mięsnych i warzywnych duszonych i smażonych.
|
Kurkuma cała (tumeric)- 50g
Cena:
3,95 zł
Kurkuma (ostryż) pochodzi z południowej Azji, uprawiana głównie we Wschodnich Indiach, Chinach, Japonii, na Jawie .K urkuma ma silny zapach i ostry palący smak. Zmielona ma jaskrawożółty kolor, ale odmiany mogą różnić się odcieniem. Jest ważnym skład...
|
Kurkuma mielona (tumeric) - 50g
Kurkuma (ostryż) pochodzi z południowej Azji, uprawiana głównie we Wschodnich Indiach, Chinach, Japonii, na Jawie .K urkuma ma silny zapach i ostry palący smak. Zmielona ma jaskrawożółty kolor, ale odmiany mogą różnić się odcieniem. Jest ważnym skład...
|
Kwiat jaśminu - 20g
Kwiat jaśminu jest tradycyjnym dodatkiem do herbat Dalekiego Wschodu. Suszony kwiat nie ma tak intensywnego zapachu jaśminu a raczej jaśminowca jaki rośnie w Europie. Subtelność i szlachetność smaku kwiatu jaśminu wyczuwa się po zaparzeniu z dobrą, l...
|
Liscie curry - 20g
Liście curry mają korzenny zapach i są używane w południowych Indiach, Sri Lance i w Malezji do curry i potraw z warzyw nadając im charakterystyczny smak. Używać jak liście laurowe i wyjmować przed podaniem.
|
Liście kozieradki (Methi) - 20g
Kozieradka (methi) pochodzi z Indii, ale jest również popularna w kuchni śródziemnomorskiej. Jest przyprawą aromatyczną i niezastąpionym składnikiem curry. Dodaje się do potraw mięsnych i warzywnych duszonych i smażonych.
|
Liście limonki Kaffir - 10g
Cena:
4,95 zł
Nadają potrawie głęboki cytrynowy smak. Ich zapach jest intensywnie odświeżający przypominający kombinację aromatów cytryny, werbeny i geranium. Są one szczególnie znane jako składnik past curry i zupy TOM YUM, ale powszechnie dodaje się je całe bądź...
|
Liście curry - 10g
Liście curry pochodzą z drzew Murraja Koeniga i są używane w kuchni indyjskiej. Stanowią jeden ze składników przyprawy curry i innych mieszanek przyprawowych. Świetnie komponują się z zupami, drobiem i warzywami. Można dodawać do sosów wzbogacając ic...
|
Liście limonki Kaffir - 10g
Nadają potrawie głęboki cytrynowy smak. Ich zapach jest intensywnie odświeżający przypominający kombinację aromatów cytryny, werbeny i geranium. Są one szczególnie znane jako składnik past curry i zupy TOM YUM, ale powszechnie dodaje się je całe bądź...
|
Makaron ryżowy nitka Vermicelli - 220 g
Cienki makaron ryżowy (nitki) zw. Vermicelli stanowi podstawowy
składnik indonezyjskiej i malezyjskiej potrawy curry (laksa). Ma
bardziej zdecydowany smak niż makaron sojowy i łatwo wchłania
smak dań.
|
makaron Vermicelli porcjowany -300g
Makaron sojowy (vermicelli, makaron celofanowy). Cienkie,
przezroczyste nitki. W trakcie moczenia znacznie się powiększa.
Używany jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek,
najczęściej w połączeniu z sosem sojowym. Namoczyć 10- 15 minut w
gor...
|
makaron ryżowy (Banh PHO KHO) - 500 g
Produkt bezglutenowy. Makaron ryżowy wstążka
stanowi w całych Chinach, Malezji i Wietnamie najpopularniejszy
dodatek do zup. Ma bardziej zdecydowany smak niż makaron sojowy i
łatwo wchłania smak dań.
|
makaron ryżowy 5 mm - 375 g
Makaron ryżowy wstążka stanowi w całych Chinach, Malezji i Wietnamie najpopularniejszy dodatek do zup. Ma bardziej zdecydowany smak niż makaron sojowy i łatwo wchłania smak dań. Makaron można przechowywać przez czas nieograniczony w suchym miejscu. P...
|
makaron ryżowy cienki (BUN KHO) - 500g
Makaron ryżowy stanowi w całych Chinach, Malezji i Wietnamie najpopularniejszy dodatek do zup. Ma bardziej zdecydowany smak niż makaron sojowy i łatwo wchłania smak dań. Makaron można przechowywać przez czas nieograniczony w suchym miejscu. Przed uży...
|
makaron ryżowy Vermicelli -brązowy - 220 g
Klasyczne Vermicelli w postaci cienkich, brązowych nitek.
Wyprodukowany z mąki ryżowej powstałej w wyniku mielenia ryżu
brązowego, czyli pełnego, nieoczyszczonego ziarna. Zachowuje
dzięki temu błonnik, witaminy i mikroelementy, które w produktach
wyk...
|
|
Logowanie
WYSZUKIWARKA
|