Kontakt
tel. 664 788 012
e-mail:
sklep@delikatesy-orientalne.pl
sklep stacjonarny w Łodzi
ul. Boj. Getta Warszawskiego 16
91-438 Łódź
pn-pt w godz. 11-17
przyjmujemy płatności kartą
Płatności
|
algi -Wakame -50g
Zielone długie algi stosowane głównie do sałatek, zup i dań duszonych.Suszone wakame należy namoczyć w wodzie aby napęczniały. Twarde części wykroić . Po namoczeniu wakame dusić ok 1 min nawet jeżeli ma być dodane do sałatki.
|
Glutaminian sodu -AJI-NO-MOTO - 454g
AJI-NO-MOTO Japoński glutaminian sodu w kryształkach Glutaminian sodu inaczej wzmacniacz smaku jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej. Służyć jedynie jako dodatek do potraw i nie może być spożywany bezpośrednio.
|
Grzyby shitake (po-ku) - 50g
Grzybu shitake (po-ku, donggu) . Suszone, aromatyczne grzyby nadają
potrawom azjatyckim charakterystyczny posmak. Grzybki występujące w
Chinach i w Japonii a także w kuchni tajskiej. W kuchni japońskiej
są podstawą zupy "miso" i wielu dań wegetariańs...
|
Herbata zielona China Sencha - 50g
Długo liściasta zielona herbata klasyczna do codziennego picia.
Spożywana po posiłkach ułatwia trawienie. Aby uzyskać klarowny i
delikatny w smaku napar o kolorze żółto-seledynowym liście należy
zalać ostudzoną wodą o temp. 70 -90 C i parzyć 1-2 min
|
Imbir marynowany biały - 250g
Imbir - SUSHI GARI MUSHEKU -pokrojony w cienkie plasterki w lekko
octowej zalewie. Dodawany z sushi (dla wyostrzenia smaku), a
także jako wyrafinowana przekąska oraz dodatek do dań mięsnych i
kanapek. Gotowy do spożycia. Kraj pochodzenia - Chiny
|
Imbir marynowany różowy - 250g
Imbir - AMAZU SHOUGA GARI - pokrojony w cienkie plasterki w
słodko-octowej zalewie, (słodszy niż jest imbir biały). Dodawany z
sushi (dla wyostrzenia smaku), a także jako wyrafinowana przekąska
oraz dodatek do dań mięsnych i kanapek. Gotowy do spożyc...
|
Japan Green Sencha - 50g
Popularna japońska herbata codziennego użytku. Krzewy dojrzewają w
pełnym słońcu, a pierwszy zbiór trwa od końca kwietnia do połowy
maja. W niektórych rejonach liście zbiera się 4 razy do roku, zaś
optymalne zbiory to pierwszy i drugi. Herbata z pier...
|
makaron gryczany SOBA "House of Asia"-300g
Makaron japoński otrzymany z mąki gryczanej i pszennej, wody oraz
soli w formie cienkich pasków powiązanych w wiązki. Ma delikatnie
orzechowy smak w kolorze brązowawo-szarym. .W Japonii podawany
najczęściej w postaci spaghetti. Spożywa się go na ciep...
|
Nori do sushi -10 listów - silver
Są to ciemnozielone liście jadalnego wodorostu. Cienkie suszone
płatki pokrojone są na prostokątne kawałki zazwyczaj o wymiarach 18
na 20 cm. Nori bogate są w błonnik, witaminy (zawierają 1,5 raza
więcej witaminy C niż pomarańcze), białka i minerały....
|
olej sezamowy - 250 ml
Olej sezamowy jest olejem przyprawowym, gęstym, brązowym i
aromatycznym. Sporządzony jest z prażonych ziaren sezamu. Używa się
go w małych ilościach w kuchni azjatyckiej.
|
pasta Wasabi 43 g
Bardzo ostry zielony chrzan japoński. Wasabi używa się jako
składnik sosów do zamaczania, sosów sałatkowych oraz do ryby w
sushi i sashimi.
|
Sencha egzotyczna - 50g
Herbata zielona, Pai Mu Tan, zielony Yunnan, kwiat malwy,
truskawki, maliny, kwiat róży, ananas, mango, papaja, aromat.
|
|
|
Sos rybny SQUID - 300ml
Przezroczysty, brązowy sos o charakterystycznym rybim zapachu i
ostrym smaku jest ważnym składnikiem kuchni indonezyjskiej. Robi
się go z rybek lub krewetek. Jego silny zapach słabnie podczas
gotowania z innymi składnikami.
|
|
Logowanie
WYSZUKIWARKA
|