Kontakt
tel. 664 788 012
e-mail:
sklep@delikatesy-orientalne.pl
sklep stacjonarny w Łodzi
ul. Boj. Getta Warszawskiego 16
91-438 Łódź
pn-pt w godz. 11-17
przyjmujemy płatności kartą
Płatności
|
ciecierzyca - 500g
Ciecierzyca (groch włoski) jest rozpowszechniona w całym rejonie śródziemnomorskim i w krajach arabskich, Indiach (Bengal gram). Bogata w białko o dużej wartości odżywczej. Mieli się z niej mąkę. Można wykorzystać ją do sałatek, stosować jako przysta...
|
fasola czerwona KIDNEY - 500g
Fasola czerwona nerkowata pochodzi z Ameryki. Odmiana ta nazwana jest także fasola chilli i jest szczególnie popularna w kuchni amerykańskiej i meksykańskiej. Można wykorzystać ją do sałatek, stosować jako przystawkę w postaci puree, na zupę i do dań...
|
fasola Kidney czarna - 500g
Cena:
6,50 zł
Fasola czarna popularna w Ameryce Łacińskiej. Można ją
wykorzystać do sałatek, past i przystawek. Przed gotowaniem
należy namoczyć na ok. 8-12 godz. Gotować ok 45 min.
|
fasola adzuki - 500g
Fasolka adzuki (aduki) jest bardzo popularna na Dalekim Wschodzie, szczególnie w Japonii. Bogata jest w białko. Można wykorzystać ją do sałatek, mielić na mąkę, stosować jako przystawkę w postaci puree, na zupę do krokietów. Przed gotowaniem należy n...
|
soczewica brązowa - 500g
Jedna z najstarszych upraw. Pochodzi ze wschodnich rejonów Morza Śródziemnomorskiego. Obecnie uprawiana w krajach arabskich i w Indiach. Przed gotowaniem nie wymaga moczenia. Średni czas gotowania ok 30 min.
|
soczewica czerwona - 500 g
Jedna z najstarszych upraw. Pochodzi ze wschodnich rejonów Morza Śródziemnomorskiego. Obecnie uprawiana w krajach arabskich i w Indiach. Przed gotowaniem nie wymaga moczenia. Średni czas gotowania ok 15 min.
|
soczewica zielona - 500g
Jedna z najstarszych upraw. Pochodzi ze wschodnich rejonów Morza Śródziemnomorskiego. Obecnie uprawiana w krajach arabskich i w Indiach. Przed gotowaniem nie wymaga moczenia. Średni czas gotowania ok 30 -45 min
|
soja ziarno - 450g
Soja jest najbardziej pożywnym ziarnem. Zawiera wszystkie podstawowe aminokwasy. Pochodzi z Chin, gdzie doceniono jej wartość przed wiekami.Dodaje się do gulaszy wegetariańskich, sałatek, przerabia się na twaróg (tofu), na pasty, sos sojowy, napój (m...
|
|
Logowanie
WYSZUKIWARKA
|