algi -Wakame -50g
Zielone długie algi stosowane głównie do sałatek, zup i dań duszonych.Suszone wakame należy namoczyć w wodzie aby napęczniały. Twarde części wykroić . Po namoczeniu wakame dusić ok 1 min nawet jeżeli ma być dodane do sałatki.
|
ciecierzyca - 500g
Ciecierzyca (groch włoski) jest rozpowszechniona w całym rejonie śródziemnomorskim i w krajach arabskich, Indiach (Bengal gram). Bogata w białko o dużej wartości odżywczej. Mieli się z niej mąkę. Można wykorzystać ją do sałatek, stosować jako przysta...
|
fasola czerwona KIDNEY - 500g
Fasola czerwona nerkowata pochodzi z Ameryki. Odmiana ta nazwana jest także fasola chilli i jest szczególnie popularna w kuchni amerykańskiej i meksykańskiej. Można wykorzystać ją do sałatek, stosować jako przystawkę w postaci puree, na zupę i do dań...
|
fasola Kidney czarna - 500g
Cena:
6,50 zł
Fasola czarna popularna w Ameryce Łacińskiej. Można ją
wykorzystać do sałatek, past i przystawek. Przed gotowaniem
należy namoczyć na ok. 8-12 godz. Gotować ok 45 min.
|
fasola adzuki - 500g
Fasolka adzuki (aduki) jest bardzo popularna na Dalekim Wschodzie, szczególnie w Japonii. Bogata jest w białko. Można wykorzystać ją do sałatek, mielić na mąkę, stosować jako przystawkę w postaci puree, na zupę do krokietów. Przed gotowaniem należy n...
|
Makaron ryżowy nitka Vermicelli - 220 g
Cienki makaron ryżowy (nitki) zw. Vermicelli stanowi podstawowy
składnik indonezyjskiej i malezyjskiej potrawy curry (laksa). Ma
bardziej zdecydowany smak niż makaron sojowy i łatwo wchłania
smak dań.
|
makaron ryżowy (Banh PHO KHO) - 500 g
Produkt bezglutenowy. Makaron ryżowy wstążka
stanowi w całych Chinach, Malezji i Wietnamie najpopularniejszy
dodatek do zup. Ma bardziej zdecydowany smak niż makaron sojowy i
łatwo wchłania smak dań.
|
makaron ryżowy 5 mm - 375 g
Makaron ryżowy wstążka stanowi w całych Chinach, Malezji i Wietnamie najpopularniejszy dodatek do zup. Ma bardziej zdecydowany smak niż makaron sojowy i łatwo wchłania smak dań. Makaron można przechowywać przez czas nieograniczony w suchym miejscu. P...
|
makaron ryżowy cienki (BUN KHO) - 500g
Makaron ryżowy stanowi w całych Chinach, Malezji i Wietnamie najpopularniejszy dodatek do zup. Ma bardziej zdecydowany smak niż makaron sojowy i łatwo wchłania smak dań. Makaron można przechowywać przez czas nieograniczony w suchym miejscu. Przed uży...
|
makaron sojowy Vermicelli - 100 g
Makaron sojowy (vermicelli, makaron celofanowy). Cienkie, przezroczyste nitki. W trakcie moczenia znacznie się powiększa. Używany jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek, najczęściej w połączeniu z sosem sojowym. Namoczyć 10- 15 minut w gor...
|
makaron z manioku - 500 g
Makaron maniokowy jest podobny do makaronu sojowego tylko nieco grubszym. Ma cienkie, przezroczyste nitki. Znacznie się powiększa w trakcie moczenia. Używany jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym. ...
|
mąka z tapioki - 400g
Nie zawiera glutenu Powstaje poprzez wymywanie skrobi z bulw manioku, a następnie jej suszenie. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hypoalergiczna i pozbawiona smaku. Nie zawiera glutenu i będąc produktem roślinnym pozbawiona jes...
|
mąka ryżowa z ryżu kleistego - 400g
Produkt
bezglutenowy.
Otrzymywana z ryżu kleistego. Jest zamiennikiem mąki
zwykłej dla osób uczulonych na gluten pszenny. Produkt
bezglutenowy. Otrzymywana z ryżu kleistego. Jest zamiennikiem
mąki zwykłej dla osób uczulonych na gluten pszenny. Stosuje się
do wyrobu pieczywa bezglutenowego. Szeroko stosowana w kuchni
azjatyckiej. Można robić z niej placki na naleśniki lub
zagęszcz...
|
Mleczko kokosowe (ekstrakt ) - 165ml
Cena:
3,95 zł
Mleczko kokosowe jest ekstraktem z białego miąższu znajdującego
się wewnątrz świeżego, dojrzałego kokosa. Ma białą barwę i
śmietankowy, delikatny, słodkawy smak kokosu. Mleczko kokosowe
może być używane do pieczenia ciast, gotowania, jako dodatek do
...
|
Mleczko kokosowe (ekstrakt) - 400ml
Produkt bezglutenowy. Mleczko kokosowe jest ekstraktem z białego
miąższu znajdującego się wewnątrz świeżego, dojrzałego kokosa. Ma
białą barwę i śmietankowy, delikatny, słodkawy smak kokosu.
Mleczko kokosowe może być używane do pieczenia ciast, gotowania,
jako dodatek do ...
|